Dansk håndværk og et uundværligt redskab, når der skal ordnes sild.
Fremstillet i rustfrit stål med bøgetræsgreb.
Total længde: 30cm.
Træhåndtags længde: 10cm.
1. Skær hoved og halen af silden.
2. Læg silden med bugen opad i den ene hånd.
3. Tryk silden lidt på siderne så benene løsner sig.
4. Stik udbeneren ind hvor hovedet sad, med den runde kant nedad.
5. Nu føres sildejernet gennem hele silden langs med rygbenet.
6. Drej sildejernet 90 grader, dernæst 180 grader tilbage
af samme vej.
7. Når sildejernet trykkes ind i den næste sild, bliver benet
automatisk kørt baglæns ud.
Kødet på silden er ganske porøst og det bedste resultat opnåes hvis
man fryser sildene ca 45 min - 1 time så kødet bliver fast.
Her er et link til en video der viser en måde at bruge sildejernet: